úterý 17. září 2013

Performance Zavřeno kvůli soukromému večírku zítra otevře instalaci divadelní hry Carlose Be Prší Krávy, která bude v Galerii Puppenklinik k vidění až do 20. října.

Apolena Vanišová a umělecká skupina Antena představují závěrečnou část triptychu divadelních her Carlose Be. V instalaci "Zavřeno kvůli soukromému večírku" tentokrát opouštějí příběhy jedinců ztracených v neutěšeném světě a nahlížejí do soukromí obyčejného manželského páru, do oken usedlé venkovské domácnosti. Tvůrci se zde odklánějí od oblasti divadla a definují svůj autorský přístup spojující instalaci, performance a princip rozhlasové hry. Zároveň hledají roli diváka stojícího na pomezí divadelního a vizuálního umění.
Instalace uzavírá dramaturgickou linii adaptací her Carlose Be, v rámci níž již Apolena Vanišová a Petr Krusha uvedli performance Valentýn (premiéra Teatro NoD 29. 5. 2012) a představení Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist! (premiéra MeetFactory 11. 1. 2013). Nyní diváci vstupují do příběhu, ve kterém prší krávy.

Žádné komentáře:

Okomentovat